Datan käsittely Office 365:ssä, kuka pysyy perässä ? — 20.7.2018

356::een voi tuoda tietoa kaikkialta, joskus se vaatii välityspalvelimen, mihin Azure soveltuu erinomaisesti. Samalla Azurea voi hyödyntää tiedon julkaisuun internetissä tai viemisessä muihin järjestelmiin. Usein jopa Access- kanta välityspalvelimella riittää tiedonsiirtoon.


Käytäntöä läheisempi esimerkki tiedonkeruusta on esimerkiksi palaveri muistio. Kalenterimerkintä on kytketty OneNoteen, OneNoteen talletetaan muistio. OneNote on sijoitettu sopivaan Sharepointsivustoon, missä tehtävälista on myös liitetty myös Outlookiin sopivalle ryhmälle.

Tehtävälistan vastuuhenkilöt saavat muistutuksen meiliin kun uusi tehtävä on määritetty. Tehtävään on kopioitu linkki OneNoteen. PowerAppsillä, muutaman lisätietokentän saanut tehtävälista, muutokset sujuu mobiilisti. Kontaktit on ostettu markkinointiyritykseltä ja Sharepoint luettelon kautta nekin on kytketty tietysti Outlookiin mutta myös sopivaan pilvipalvelu joukkopostiohjelmaan, mikä nyt vain sattui olemaan jo käytössä, mutta sillä uutiskirjeen kirjoitus sujuu johtajaltakin.

Onenote ja Connectorit, Office 365

Kun raporttiin asti on päästy, niin Exceliin muovailtu tilasto julkaistaan internetiin ja sopiva markkinointikampanja avataan hieman aliarvostetulla Swaylla. Sway riittää helposti moneen julkiseen kampanjaan ja siihen upotettu PowerBI esittää Excelimme tiedot reaaliaikaisesti, kun käyrä sattui juuri nousemaan. Ja tässä ei käsitelty lainkaan Business Data Serviceä, eikä connectoreita tai applikaatioita. Huh.