Viva connections lisää Teamsiin linkkuveitsen — 27.9.2022

Monelle yritykselle Intranet on sekalainen seurakunta erilaisia Teams ryhmiä. Sharepoint on käyttäjän näkökulmasta jotakin pelottavaa mikä lymyilee 365 viidakossa. Microsoft Viva connections on tervetullut sovellus, mikä lisää Teamsiin Sharepoint hub kokonaisuuden ja tuo perinteisemmän näkemyksen Inntranetista lähemmäs käyttäjiä.

Viva Connections tuo Intranetin TeamsiinIntranet näkyy Viva connections käyttöönoton jälkeen Teamsin vasemmassa sovelluspalkissa halutussa kohdassa, usein se laitetaan ylimmäksi ja varustetaan yrityksen logolla.

Mobiilinäkymä räätälöityy osin automaattisesti mutta sitä voi laajentaa Viva Dashboardin avulla.

Viva connections sovelluksen avaama näkymä voidaan kustomoida, kohdentaa yleisölle, tai käyttää yrityksen nykyistä hub kokonaisuutta sellaisenaan.

Tavallaan Viva Connectionsin käyttöönotto palauttaa intranetin käyttäjille. Monille Teams on muodostunut omaksi intranetikseen mikä kokoaa käyttäjän tiimit yhteen paikkaan, nyt jalustalle nostetaan jälleen Sharepoint.

Viva ei ole pelkkä linkki sisältöön. Teamsissä voit etsiä Sharepoint-sisältöä SharePointissa tekemällä haun Teamsin hakupalkista. Hakutulokset näytetään SharePoint -sivustossa selaimessa ja voit avata esimerkiksi dokumentin suoraan Teamsiin.

Viva connections web-osia voi ottaa käyttöön Sharepointissa ja niillä voit tuoda mobiili Teams sovellukseen ja tietokoneelle Teams kojelaudan, mihin voit liittää yrityksen uutissyötteen ja kohdennetut tehtävät.

Viva nimen alle on tullut lyhyessä ajassa myös muita sovelluksia: metatietoon perustuva Viva topic, Insights, Engage ja Learning.

Viva Insights on muodostumassa mielenkiintoiseksi ajatushautomoksi. Ensin se auttoi pitämään yhteyttä ja kiinnittämään huomiota tärkeisiin kontakteihin ja rauhoittamaan tiettyjä osia päivästä keskittymiselle.

Nyt Insights on tuonut myös etätyön innostaman virtuaalisen työmatkan. Se niputtaa kirjaimellisesti työpäivän päivän lopussa. Matkan aikana sinua voidaan muistuttaa tehtävien valmistumisesta ja seuraavan päivän tapahtumista ja lopuksi voit antaa ”heijastuksen” nostaa mielialaasi ja hengitysharjoituksen rentouttaa.